Modüllerimiz
Firmanızın İŞ SÜREÇLERİ ihtiyacınız olan modülleri belirler
Ortalama bir KOBİ nin ihtiyaç duyacağı temel süreçler, yazılımımızın temel modüllerini oluşturmaktadır. Burada yazılımın sağlıklı çalışması için gerekli olan; Malzeme Kartı, Müşteri / Tedarikçi Kayıtları, Çalışanlar ve Sabit Veriler gibi temel uygulamalar zorunlu modüllerimizdendir. Üretim modülünde ihtiyaç duyulan İş Merkezleri, Ürünü oluşturan hammadde, yarı mamul, yardımcı malzeme gibi alt malzemelerin tanımlandığı Ürün Ağacı ve ürünlerin imalatında kullanılan tezgahları içeren Rota Bilgisi gibi sabit veriler de kullanılan temel modüllerimizdir. Aşağıdaki modüllerin tamamı üretim yapan bir KOBİ için gerekli olan modüllerdir.
Satış Yönetimi
Satış teklifinden başlayarak telifin kabul edilmesiyle Satış Siparişi, Satış İrsaliyesi ve Satış Faturasını içeren modüllerdir. Firmanızın iş yapış tarzına bağlı olarak gerekirse teklif aşamasında satışa ait tüm detayların girilmesine imkan tanıyan ekranları içermektedir. Bir kez girilen verinin bir sonraki aşamaya otomatik geçmesi sağlanarak tekrarlı veri girişi ve muhtemel hataların önüne geçecek şekilde çalışmaktadır.
-
Satış Teklifi
-
Satış Siparişi
-
Satış İrsaliyesi
-
Satış Faturası
Üretim Yönetimi
Satış siparişinin oluşturulması sonrasında, siparişe bağlı İş Emri oluşturulması ile başlayan süreçtir. İş Emri, üretim sahasındaki personele iş ile ilgili sözlü bilgi akışına gerek duyurmayacak detaylara sahip olmalıdır. Ürünlerin niteliğine göre Ürün Ağacı ve Rota bilgileri tanımlanmalıdır. Firmanızın çalışma sistemine göre;
1) Üretim sahasına Panel PC koyarak veya
2) Her iş merkezi başına konacak veri giriş donanımları yardımıyla sağlanabilir.
Üretimin Online takibi ile Verimlilik ve bilgiye hızlı erişim sağlanır.
-
İş Emri Oluşturma
-
Üretim Takip
Stok Yönetimi
Depolara malzeme girişi Satınalma İrsaliyesi yoluyla yapılmaktadır. Malzeme çıkışının ise genelde iki yolu vardır;
Üretime çıkış ve Satış İrsaliyesiyle çıkış. Varsa Depolar Arası Transfer de bir başka depo işlemidir. İlgili işlemler;
-
Sayım Belgesi.
-
Panel Depo Çıkışı.
-
Satınalma İrsaliyesi,
-
Malzeme Hareketleri
-
Malzeme Stokları Raporu,
-
Malzeme Stok Tutar Raporu
-
Tarihli Stok Tutar Raporu
-
Aylık Envanter Raporu
mevcuttur.
Satınalma YÖnetimi
Üretim hattından oluşturulacak Malzeme İsteklerinden başlamak üzere isteklerin onaylanması, satınalma personelinin değişik firmalardan Teklif İstemesi, bir firmadan satınalmaya karar verilmesi durumunda Satınalma Siparişi, Depoya malzeme girişini içeren Satınlama İrsaliyesinin işlenmesi ve muhasebe biriminin yapacağı Fatura Giriş işlemlerini içeren modüllerden oluşur. Üretim Personeli, Satınalma Personeli, Depo sorumlusu ve Muhasebe personelinin aynı veri tabanı üzerinden rahatlıkla çalışmasını sağlar.
-
Malzeme İstekleri
-
Teklif İsteme
-
Satınalma Siparişi
-
Satınalma İrsaliyesi
-
Fatura Kontrol
Sevkiyat Yönetimi
Üretilen ürünlerin müşteri talepleri doğrultusunda ambalaj, paketleme ve kasalama işlemleri de işletmeler için önemli süreçlerden biridir.
Bu işlemlerin müşteri firmaların isteklerine göre farklılık göstermesi özel önlemler almayı gerektirmektedir.
Benzer şekilde firmanızın kendi dağıtım araçları kullanılıyorsa, güzergaha göre araç yüklemelerinin düzenli yapılması da bir başka detay çalışmadır.
Bunların ötesinden bu sürecin de online (canlı) olarak takip edilebilmesi ve yönlendirilebilmesi firmanızın iş yükünü hafifletecektir.
Muhasebe Entegrasyonu
Sistemimizde elde edilen,
-
Satış İrsaliye ve Faturaları,
-
Satınalma İrsaliye ve Faturaları,
-
Personel giriş çıkışları ve Verimlilikleri,
-
Üretilen Ürünlere ait Malzeme ve İşçilik Maliyetleri
muhasebe sisteminizde rahatlıkla kullanılabilir.
Bu verilerin mevcut muhasebe sisteminize aktarılması, uzmanlarımız gözetiminde uygun araçlarla yapılabilmektedir.
Sahadan doğrudan toplanan Maliyet Merkezi giderleriniz uygun dağıtım anahtarlarıyla Ürün Maliyetlerinize kaynak teşkil edecektir.